#820 Avp suggest Hardware Virtualization is not available after first reboot of my OS


  • Accepted

    [2018] Titanium BT
    , last edited by Jarvis

    Reproduction steps:

    install product, update it

    reboot OS

    Actual result:

    Before the first reboot, everything work fine.

    after reboot, avp told me there is no hardware support of virtualization technology, and I should change a device which support hardware virtualization.

    Expected Result:

    hardware virtualization based protection should work fine, there should not be any alert about it.

    windows10 ver1607 14393.2639  LTSB x64

    KIS20.0.1.780 zh-cn

    I uploaded traces and GSI6 report.

    https://cloud.qainfo.ru/s/xeXjUhhQ2tumhNG

    System Settings

    Operating system: Win 10, x64

    System: i7-4800MQ 16g 250g gt750m

    Product: KIS

    Product Version: 20.0.1.780

    Language: zh-CN

    Product Logs: https://cloud.qainfo.ru/s/xeXjUhhQ2tumhNG


  • [2018] Titanium BT
    , last edited by xzz123

    I found that may be the bug in some AV modules that caused the problem

    I reinstalled the product, than reboot without any update. there is no alert about virtualization

    Than I ran a databases update and reboot OS, after the reboot, alert about vt is not available appear.

    I collected the entire traces begin from the product install till problem appear.

    1 install product

    2 reboot

    3 update product

    4 reboot

    5 problem reproduced.

    KSOS20.0.1.780 en-us

    windows10 ver1607 14393.2639 LTSB x64

    https://cloud.qainfo.ru/s/2WcWYmmb7xP2cJE


  • Kaspersky Lab

    @xzz123, hello sir!

    can you reproduce it on new version? 


  • [2018] Titanium BT

    @dmitriy-pisarets

    Not reproduced.

    But the situation has changed.

    Quite a long time ago, I report this problem: https://bug.kaspersky.com/issues/5846

    at that time, there was no problem with hardware Virtualiation.

    On about 2~3 previous beta build, I somehow able to install product with secure boot enabled, And here came the hardware-virtualization problem.

    This cuurent build .5.852, I again not able to install the problem with secure boot ebabled. And the hardware-virtualization problem disappear.

    I do not know the relationship between two problem. But since the environment has changed, I do not have a clear answer for your question.


  • Kaspersky Lab

    @xzz123

    i see, Thank you for information. So we will close this issue till new reproduction will appear. 



Looks like your connection to Beta Testing was lost, please wait while we try to reconnect.