#450 Error27300 when install klhk driver. Error code: -2147024319


  • Rejected

    [2018] Titanium BT
    , last edited by Jarvis

    Reproduction steps:

    Install KIS2020.0.0.418 en-us on win10

    Actual result:

    Install failed

    Expected Result:

    Installation is success, product loaded normally

    OS: Windows10 Enterprise 2016LTSB 14393.2248 x64

    Product Build: KIS2020.0.0.418 en-us

    This OS is just newly installed, with few third party software.

    but I can not install avp, I have tried twice. Got same error code.

    Uploaded:

    GSI6, install logs, error screenshot

    https://cloud.qainfo.ru/s/V64MGHfLgV3KdEa

    System Settings

    Operating system: Win 10, x64

    System: whatever

    Product: KIS

    Product Version: 20.0.0.418

    Language: en-US

    Product Logs: https://cloud.qainfo.ru/s/V64MGHfLgV3KdEa


  • [2018] Titanium BT

    I again format my drive and clean installed OS, using iso from MSDN.

    still got same error and error code.

    Do you need any other data for investigation? Or is it worth I switch another OS build? 

    https://cloud.qainfo.ru/s/wfxpcW6Ndj3qHec

    new gsi6 report, with installation logs in it.



  • @xzz123, Thank you. Passed new logs to the developers; waiting for an answer.
    Now no other data is needed

  • [2018] Titanium BT

    @jarvis

    Hello 

    I did other test,

    I successfully installed 2019 version on the exact same problematic machine. And it was indeed fucntioning normally.

    But than I uninstalled 2019-reboot-install 2020, still got same error code.tongue-out


  • [2018] Titanium BT
    , last edited by xzz123

    Sadly report that I still can not intsall the latest build, build 454.

    This time, it is the OS that can indeed install build 418 (see here) but than product failed to load. Now I completely lost the opportunity to join the beta test.

    Here is gsi6 report generated from the problematic OS right after the installation failure.

    https://cloud.qainfo.ru/s/kRrBs42bRcz2ADN

    edit: Before the installation, I even use the removal tool to try unintall avp 19.. Also search registry for avp related and klhk, nothing found.


  • , last edited by Jarvis

    the link to new gsi link seems not displayed properly, I direct add it in here https://cloud.qainfo.ru/s/kRrBs42bRcz2ADN

  • [2018] Titanium BT

    Hello.

    Finally, I found the answer.... It is the secure boot function of my laptop.

    Device is  Thinkpad X240s, with new latest firmware v2.43 from Here

    with secure boot Enabled & UEFI only & CMS support off, Klhk.sys can not be installed.

    After I disabled secure boot, installation finished successfully.


  • [2018] Titanium BT

    Hello

    Similar driver installation fail can be reproduce using latest build and an entirely different device.

    with secure boot function enabled, product installation always ended up with same error.

    windows10 RS5 17763.55 x64

    kts20.0.0.607 en-us

    Device: MSI GE60 2OC with secure boot enabled

    Firstly, when I report this problem, I thought there may be conflicts between my thinkpad X240s uefi firmware

    but when I try to install product in another device, the problem still reporiduced.

    so I assume that: AVP can not be installed on any device with secure boot enabled.

    I uploaded GSI with installation logs in it, report was generated right after installation failed.

    also I uploaded screenshots about the error code(which is same as two months ago) and my uefi settings.

    https://cloud.qainfo.ru/s/BdOWxY2mUiOSKPv

    https://cloud.qainfo.ru/s/hVGVsHioGWVS4B1

    Dear KL

    I beleive it is vital that you investigate this problem ASAP

    During these days, I found some topics in business product section of kaspersky forum, user report they can not install product because of a fatal error,

    which, share same error code.

    you can check this one:

    https://forum.kaspersky.com/index.php?/topic/401614-kes-installation-fatal-error/

    there is no remains of kl drivers but install still fail

    and here

    https://forum.kaspersky.com/index.php?/topic/402331-endpoint-security-11-for-window-installation-fatal-error/

    https://forum.kaspersky.com/index.php?/topic/402278-install-faild/


  • , last edited by Helios_07

    Real System:

    Windows 10 64-bit, Version 1809

    KIS 20.0.0.607 de app + drv verifier enabled

    Also got Error 27300 when i tried to install KIS 20.0.0.607 the first time, after another reboot KIS installed normaly.

    KIS setup logs+ screenshot of error: https://cloud.qainfo.ru/s/d9NOW1IXo15HnaE


  • [2018] Titanium BT

    your are luckly

    I can not install the product use any method



  • Duplicate


  • there was also an installation issue with error code 27300 and a secure boot in UEFI is also enabled on the PC

    https://cloud.qainfo.ru/s/G6wUY6CB3rgc35o



Looks like your connection to Beta Testing was lost, please wait while we try to reconnect.