Bug reports:

— Standard Windows installer tasks (install/delete, Update);

— Bases update.

 

Please write in this topic only about the problems that suits the list of components!

 

All inappropriate messages will be deleted!

  • Reproduction steps:

    Run the installer

    Actual result:

    Install failed.

    Windows Eventlog reports the following:

    The Kaspersky Anti-Virus NDIS 6 Filter service failed to start due to the following error: Windows cannot verify the digital signature for this file. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source.

    The KLwtp - WFP callout traffic inspector service failed to start due to the following error: Windows cannot verify the digital signature for this file. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source.

    Expected Result:

    Install Success

  • Reproduction steps:

    Run the install

    Actual result:

    Install fails:

    The Kaspersky Anti-Virus NDIS 6 Filter service failed to start due to the following error: Windows cannot verify the digital signature for this file. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source.

    The KLwtp - WFP callout traffic inspector service failed to start due to the following error: Windows cannot verify the digital signature for this file. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source.

    Expected Result:

    Install success.

  • Reproduction steps: Unfortunately I cannot reproduce this now, but likely it was a combination of me installing/uninstalling various antivirus solutions (including KSOS beta). That being said, with all the other AV software (including KIS) nothing like this happened yet.

    Actual result: Kaspersky's Certificate not installed. And the KES GUI overview shows various components not being active (those small green/gray LEDs that instead say on/off in KIS), but going into their respective settings then shows them as enabled.

    Expected Result: Certificate being installed and GUI overview of settings on/off state matching each specific setting.

    Before doing all the AV test installations/uninstalls I created a Windows Restore point to which I returned. Installing KES from that Restore point works as expected. So this is more of a "for your information" post, since I cannot replicate it now and all logs are gone already.

Looks like your connection to Beta Testing was lost, please wait while we try to reconnect.